علی رزاقی بهار- سروش مظفر مقدم/ امیر شهلا متولد ۱۳۵۶، منخب اول شهر مشهد در انتخابات شورای شهر مشهد است. وی ازروزنامه نگاران خراسانی است که در نوجوانی با روزنامه صبح توس همکاری داشته است و خاطرات آن دوره را با اشتیاقی فروان بازگو می کند. شهلا از چهره های فرهنگی- رسانه ای شورای پنجم محسوب می شود. با او در خصوص اولویت های فرهنگی شهر مشهد به گفتگو نشستیم.
به نظر شما اولویت های فرهنگی شهر مشهد چیست؟
من فکر می کنم مهمترین اولویت شهر مشهد آشتی کردن هنرمندان با شهر است. در طول چهارسال گذشته و شاید کمی بیشتر از چهارسال به دلیل سیاست های غلطی که ما داشتیم به دلیل عدم وقع گذاشتن به هنرمندان و عدم توجه به هنرمندان، هنرمندان ما با ما قهر کردند و با شهر قهر کردند و وقت آن فرا رسیده است که تا دوباره ناز هنرمندان کشیده شود. دوباره فرش قرمز جلوی پای هنرمندان انداخته شود. دوباره از هنرمندان خواهش شود به آغوش شهر برگردند. در شهری زندگی می کنند که شهر امام رئوف و امام مهربانی ها است دوباره باید با هنرمندان مهربان بود و از هنرمندان خواهش کرد که دلشان را خرج شهرشان بکنند و با هنر و ظرافت و لطافت خودشان یک رنگ نشاط و شادی را به سر و روی شهر بپاشند.
مشهد در طول سالیان اخیر بدل به شهری افسرده شده است. به نظر شما این مشکل چه دلایلی دارد ؟ آیا این افسردگی مصری یک بخش عمده اش را می شود گفت ریشه های فرهنگی داشته است و ناکارآمدی سیستم فرهنگی باعث شده است که افسردگی جای خودش را به شادابی بدهد؟
شهر یک موجود زنده است و با موجود زنده باید متناسب با نیازهایش برخورد کرد. شهر سربازخانه نیست شهر با عوامل و با دستور اداره نمی شود. شما وقتی که تلاش می کنید تا همه اجزا و ابعاد شخصیتی شهر را با تحکم و با دستور اداره کنید آن وقت خیلی از این اجزا از کالبد شهر رخت برمی بنند و می روند به همین خاطر این رنگ غم و رنگ ناشکیبی که در شهر وجود دارد بیشتر آن ریشه در این دارد که ما سعی کردیم شهر را به صورت تحکمی و دستوری اداره کنیم و قطعا اگر دوباره هنرمندان به شهر بازگردند و اگر دوباره هنر اختیاری مدیریت و اداره نهاد هنر در شهر را به عهده بگیرد قطعا خیلی از این دل مشغولی ها خیلی از این کدورت ها خیلی از این دل چرکینی ها از شهر خواهد رفت و دوباره طراوت و نشاط به شهر باز خواهد گشت.
تا چه حد شورای پنجم قصد دارد در راستای بهبود سطح کیفی فرهنگ عمومی از ظرفیت معاونت فرهنگی و سازمان فرهنگی و تفریحی و نهادهای وابسته فرهنگی بهره بگیرد. آیا برنامه یا مدلی قبل از این ماجرایی که شما انتخاب بشوید در ذهنتان بوده؟
مهمترین دستور واره ای که ما برای خودمان تعریف کردیم، فراهم آوردن بستری برای بازگشت مجدد مردم به عرصه تصمیم سازی است چه در مقوله هنر چه در ساخت اجتماع و فرهنگ. شورای پنجم خودش را موظف می داند تا امور و راهبری امور را مجددا به مردم بسپارد یعنی در ساحت هنر، هنرمندان باید در عرصه تصویرسازی این شهر قرار بگیرند و مقدرات و تصمیم سازی های عرصه هنر را هنرمندان باید انجام دهند تئاتری ها باید بیایند تاتر شهر را اداره کنند و داستان نویسان باید عرصه داستان نویسی این شهر را رونق دهند قصه نویس ها دوباره باید به ساحت قصه نویسی این شهر بازگردند موسیقی دان ها و هنرمندان عرصه موسیقی باید دوباره بیایند و رونق عرصه موسیقی این شهر را فراهم کنند.
شورا فقط بسترسازی خواهد کرد بازگشت مجدد هنرمندان و بازگشت مجدد فعالین عرصه هنر را به این عرصه.
آن هایی که کوچیدند باید دوباره برایشان دعوت نامه فرستاده شود همه اونهایی که دل در گرو مشهد دارند همه آنهایی که نبضشان با نبض مشهد می تپد همه آنهایی که به شهر امام هشتم (ع) علاقه دارند باید دوباره برای ساختن بنای فر و فرهنگ این شهر بازگردند و از در کنار هم قرار گرفتن اجزای این پازل است که هنر فاخر در شهر مشهد دوباره ساخته می شود.
آیا شورای پنجم و معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری آینده برنامه ای هم برای حمایت از رسانه های مستقل فرهنگی در هر سطح حالا از نشریات گرفته تا فیلمسازان تا موسسات فرهنگی دارد یا خیر؟
یکی از مهمترین شعارهایی که ما برای شورای پنجم در نظر گرفتیم شفافیت حداکثری است. شورا و شهرداری باید در یک اتاق شیشه ای قابل رصد کردن و قابل نقد شدن توسط افکار عمومی باشد قطعا برای این نقد شدن و برای این نقدپذیری رسانه های مستقل بهترین ارگان ها و بهترین تریبون ها هستند. حتما و حتما رسانه ها باید با حفظ استقلال خودشان چون اگر رسانه خیلی هم بخواهد به نهاد شورا و شهرداری نزدیک شود به نوعی آن شجاعت و آن سلحشوری خودش را از دست می دهد قطعا حمایت از رسانه مستقل یکی از دستورات اساسی کار ما است بخاطر اینکه برای شفافیت و برای شفافیت حداکثری ما نیاز به تریبون ها و رسانه هایی داریم که صدای مردم باشد بدون هر گونه محافظه کاری و منتقد رفتار شورا و شهرداری باشند این نقد کردن باعث می شود که ما حساب کار و هوای کار بیشتر دستمان باشد و بدانیم در چه ساحت هایی نیاز به کار بیشتر داریم و در چه ساحت هایی بتوانیم عملکرد خودمان را شفاف کنیم و این شفافیت را به مردم منتقل کنیم در یک کلام مردم شفافیت را دوست دارند.
بسیار ممنونم جناب شهلای عزیز
1 دیدگاه